maanantai 30. kesäkuuta 2014

Tuplasti juhlia ja tuplasti onnea


En saa jostain syystä nyt puettua ajatuksia kunnolla sanoiksi. Johtuuko sitten pienestä helpotuksesta kun juhlaviikonloppu onnistuneesti takanapäin :) 
Meidän perheessä sattui tälle vuodelle kahdet hieman tärkeämmät lukemat. Vuosi sitten sain parhaimman synttärilahjan ikinä <3 Ja tämän vuoden lahja tulee kovana kakkosena ;)
 En ole koskaan juurikaan juhlistanut isommin aikuisiällä syntymäpäivääni; No se asia korjattiin tänä vuonna!! :D

Ykkös juhlakalu oli kuitenkin meidän pikkuisin jota juhlistimme sunnuntaina :) <3




Terassi oli sunnuntaina valmiudessa mutta mustat sadepilvet nousivat taivaalle hurjaa vauhtia juuri kun vieraat olivat saapuneet.





Mekko BikBokista

Kaksiin juhliin oltiin leivottu useamman viikon mittaan pikkuapurin kanssa. Sunnuntain mansikka-täytekakku oli mielestäni onnistuin tekele! Voiko mansikka-täytekakku olla pettymys koskaan!? 


Prrrm,prrrm huristeli auto kakkuun.
Pioni ystävältä <3



Bebee-leivokset ja malttamaton herkuttelija :)


Ja sitten se toiseksi paras syntymäpäivälahja ikinä! Sisko sai lahjaksi pari vuotta sitten mieheltään lähes samanlaisen ja siitä asti olen enemmän tai vähemmän haaveillut vastaavasta. Pihakiikku kuvia siis varmasti tiedossa! :)






Perjantaina oli pimujen ilta ;) Silloin tarjolla oli itsetehtyjä hampurilaisia ja jälkkäriksi tartalletti. Jälkimmäinen ei vakuuttanut itseäni lainkaan mutta maistui vieraille.




Hampparisämpylöiden ohjeen löydät tästä. On valehtelematta parhaat sämpylät ikinä ja vaivansa arvoiset! Kaupan hampparisämpylöitä meillä ei enää nähdä.
Hamppareiden täytteenä oli naudan jauhelihapihvit, cheddarjuusto,salaatti,sipuli,tomaatti,ananas,paprikamajoneesi ja tietty Maailman paras hampurilaiskastike pihviä maustamassa. Nam!



Lauantain tunnelmaa
Kengät Gudrun Sjöden (synttärilahja mieheltäni)



Leppoisia kesäpäiviä kaikille! 
Luvattu sateinen viikko; 
aikaa elpyä koska sitten luvattu vihdoin HELLETTÄ!! 
Jee! B) 














maanantai 23. kesäkuuta 2014

Vauvavuoden viimeinen päivä



Jaettu nauru. Kylpyhetket ja leikkituokiot.
Yllättävät hymyt.
Uusia ihmeitä joka päivä - ensi sana, ensi askel, ensi mikä tahansa.
Elämä on kaukana helposta -mutta rikkaampaa kuin olisit 
koskaan osannut kuvitella.

<3 

Pam Brown



Tunnen Huojennusta, Helpotusta mutta ennen kaikkea Haikeutta. Haikeutta vuoden takaisesta vauvakuplasta jossa kukin äiti leijailee ensimmäisen kuukauden. Vaikkakin kuplassa leijailu toisen vauvan kohdalla onkin hieman erilaista ja aika ajoin haasteellista silti ikävöin välillä niitä hetkiä kun maailman täytti vain lumoava vauvan tuoksu <3 :)
Onko parempaa?






Äitinä opin jälleen paljon itsestäni tämän vuoden aikana. Paljon samaa mitä ensimmäisenkin lapsen kohdalla. Mutta otinko opikseni?

Paljon naurua.
Paljon itkua.
Paljon hassuttelua.
Paljon kiukuttelua.
Paljon sylittelyä.
Paljon sotkua.
Paljon touhua.
Paljon kotona.

Vähän unta.
Vähän omaa aikaa.
Vähän pinnaa.
Vähän kiirettä.





Viikonloppuna päästään juhlistamaan pikku-ugon juhlapäivää lähisuvun kanssa. Toivottavasti saisimme nauttia juhlapäivänä yhtä kesäisestä säästä kuin viimekin vuonna :) 
Tällä viikolla meidän perheessä saadaankin juhlia oikein tuplasti ;)Jollakin mittari nousee tasalukemiin ;)


Kohti taapero vuoden haasteita siis!!!









perjantai 20. kesäkuuta 2014

Leppoisaa Mittumaarittia :)

Muumipeikon juhannusruno

Pään painan ruohikolle ja oion jalkojain. En jaksa pohdiskella, mä tahdon olla vain.
Sen viisaammat voi tehdä, mä päivän kultaan jään. Mä tunnen kaikki tuoksut ja luonnon loiston nään.
Voi leikitellä mielikseen, voi ottaa jättää paikoilleen tai olla niin kuin luonnostaan ja maata vaan.
Mä peikko siihen uskoon jään, on maailmaa tää minkä nyt mä nään.
Tove Jansson



Tarvitseeko edes kertoa...grillataan,syödään, saunotaan..;)

Pikku-ugon eka juhannussauna omine vihtoineen. Viime vuonna juhannussauna enteili jo vauvan tuloa <3




keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Pientä (ja sitkeää) pintaremonttia...

Keittiö alkuperäisessä kuosissaan vuodelta 1997.  Kuva otettu 11/2012.
YÖKS! 

Tämän postauksen olisin niin halunnut aloittaa eräällä toisella kuvalla jossa näkyi vähän laajemmin keittiön alkuperäinen väritys (lue; ällöttävä väritys). Kävimme katsomassa taloa yksityisnäytössä sateisena lokakuisena päivänä silloin muutama vuosi sitten ja muistan seisoneeni tuossa keittiössä ja ajatelleeni; EI TODELLAKAAN! Tätä emme osta, keittiö on ihan järkyttävä!
Merensininen puolipaneli-yök, sinikukallinen tapetti bordeineen-yök, männyn väriset keittiön kalusteet-yök, tumma välitilan laatta ja pohjoispuolen ikkunat-yök.Oikein ahdisti silloin.
 Talokauppoja tehdessä oli selvää, että varsinkin minulle keittiö on erittäin tärkeässä roolissa. Jotenkin sain ajatukset koottua ja visioin päässäni mitä vaaleammat pinnat saisivat aikaan. Remonttia ollaankin tehty pinnoille pikku hiljaa.
Ensimmäisenä siniset puolipaneelit saivat maalarin valkoisen maalin ylleen (heti helpotti).
Kunnolla ryhdyttiin hommiin vasta myöhemmin. Viime vuoden loppukesästä saimme viedä keittiön kaapin ovet puoliskon isovanhemmille. Tapetit vaihdettiin aikalailla samaan sysssyyn. Olin kauan katsellut ruutuista kuosia ja se jos mikä passaa keittiöön.
Nyt keittiön kaapin ovet ovat valkoiset, tapetti lämpimän valkoinen/beige/ruskea/ruudullinen. Puolipaneelille etsittiin tapetista hyvä sävy;pehmeän kermanvalkoinen, ehkä!
Ja nyt viimeisenä ehostuksena uusimme välitilan Ikean Fastbo seinälevyillä. Seinälevyjä oli useampikin erilainen mutta päädyimme tuohon valkoiseen laattakuviota jäljittelevään malliin. Pidän itse siitä kovasti kun se kiiltää, lisää huomasti valon määrää välitilassa. 
Asennus oli suhteellisen helppoa alkukankeuden jälkeen; Levyt mitataan, tarvittaessa sahataan ja kiinnitetään liimalla. 











P.s. Työtasot eivät tapaa olla näin tyhjänä tavarasta ;) 




torstai 12. kesäkuuta 2014

Päiväkahvit ja iltapala



Näinä päivinä on enää harvoin mahdollisuus nauttia päiväkahvit rauhassa vain ystävän kanssa rupatellessa. Eilen kuitenkin sain nauttia tästä harvinaisesta arjen luksushetkestä kun neiti oli kesälomalla isovanhemmillaan ja pikku-uggo oli päivälevollaan. 


Lupiinit ja koiranputket kerättiin aamun pyörälenkiltä

Mutakakkua ja kahvit auringon paahtaessa


Paahteisen ja hieman painostavankin päivän päätteeksi sade oli tervetullutta - varsinkin kasvimaalle! Illalla tehtiin vähän spesiaalimpi iltapala; mozarella-tomaatti uunipatongit. Nam! :)


Ihanan vehreä näkymä keittiön ikkunasta


Meidän keittiön on muuten samassa jälleen päivitystä...tällä kertaa on välitilan vuoro. Ehkäpä saan aikaiseksi laittaa kunnon remonttikuvapläjayksen kunhan saadaan valmista! 

























maanantai 9. kesäkuuta 2014

Alla Omenapuun ei voi olla kukaan muu...

...siellä, siellä se Väinö on! No eipäs olekaan Väinö vaan minä ja uutukainen neuleeni ;) Olimme viikonlopun reissussa, sukulaistytön synttäreillä ja samalla jäimme yöksi lapsuuden kotiini, joka on sopivasti tämän reitin puolessa välissä. Kotoa lähdimme kaikin kesäisissä varusteissa ja viime hetkellä nappasin mukaani tuon -vielä silloin keskeneräisen- neuleen. Onneksi sain sen viimeistelyt tehdyksi automatkalla. Neule oli kuin olikin tarpeen perillä sillä aurinkoisesta synntärisankarista huolimatta sää oli sateinen. 
Olen enemmän kuin tyytyväinen tähän neuleeseen. Tein sitä ajoittain aika hartaudella ja mittailin useasti, joka kannatti; sain juuri oikean kokoisen kesäisen puuvillaneuleen itselleni :)

Helmineulos ja äitin kukkiva koristeomenapuu

Hihansuiden yktyiskohdat ja tyttären tekemä rannekoru

Sunnuntaina aurinko oli jälleen taivaalla ja sainkin idean lähteä pyöräretkelle tyttäreni kanssa.Pitkin kotikaupungin katuja pyöräilessä oli mukava jutustella niitä näitä ja kertoa omista lapsuuden seikkailuistaan. Kävimme mm katsomassa missä äiti on käynyt kerhoa pienenä.
 Pyöretkemme huipentui lossimatkaan. Lossi vei meidät viereiselle saarelle jossa teimme pienen lenkin ja ajelimme taas lossille. Paluumatkalla meidät yllätti kylmä merisumu. Saimme seurata sumun nousua saaren ylle lossia odotellessa ja nopeasti ilma viilenikin sen vuoksi.














Seuraavalla kerralla otetaan kyllä eväät mukaan ja käydään vaikka mustikassa!

Ihania kesäpäiviä ja muistakaa retkeillä! :)





sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Sateisen aamun lenkki









Sunnuntaiaamuun herättiin sumuiseen ja utuiseen ilmaan. Melkeinpä paras lenkkisää - ei kuuma, ei kylmä ja raikas tihkusade virkistää kasvoja. 
Oli hiljaista kun lenkkikaveriksi hyväksyin vain perheen karvaisimman ;)

Nyt pilvet jo rakoilevatkin! B)

Pari päivää sitten oltiin kärrykävelyllä.





Rentoa sunnuntaita kaikille! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...